Werkwijze

Mijn uitgangspunt is gebaseerd op een holistische benadering: lichaam, geest en emotie vormen een drie-eenheid. Als deze drie-eenheid uit balans is ontstaat er een energetische disbalans die zich op een van deze niveaus manifesteert in de vorm van een klacht. En zolang men de oorzaak niet behandelt is men bezig met symptoombestrijding en vindt er een palliatieve (verzachtende) behandeling plaats in plaats van een curatieve (genezende). Voor mij is het een uitdaging om iedereen snel, effectief maar ook curatief (genezend) te behandelen voor zover mogelijk.

photo-1441766333219-e89e835f4c1b

In de zorg die ik bied wil ik een brug slaan tussen de reguliere en complementaire zorg. Ik sta open voor de reguliere zorg. Ik vind het belangrijk dat er communicatie en interactie is tussen de doktoren en de behandelaar, omdat dit ten goede komt van de patient.

In de afgelopen jaren heb ik diverse therapieën gebruikt en uit ervaring ondervonden dat acupunctuur in combinatie met kruiden of orthomoleculaire supplementen een synergetische effect hebben en zodoende het genezingsproces bevordert.

De Chinese geneeskunde (acupunctuur, cupping en moxa) blijft echter de basistherapie.