Specialiteiten

Afvallen

Obesitas betekent overgewicht. In Nederland heeft ruim 55% van de mannen en 50% van de vrouwen overgewicht. Van overgewicht is sprake wanneer het lichaamsgewicht risico’s oplevert voor de gezondheid. Overgewicht vergroot de kans op onder meer diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hoge cholesterol gehalte en/of gewrichtklachten. Ernstig overgewicht geeft ook meer kans op ademhalingsproblemen, slaap apneu (stokkende adem tijdens de slaap), jicht, onvruchtbaarheid, psychische- en sociale problemen en verslechtert het lichamelijk functioneren. Ik behandel mensen succesvol op basis van ooracupunctuur, voedingsadviezen en supplementen (mocht het geïndiceerd zijn). De oorpunten hebben een positief effect op onze hele gesteldheid, op het fysieke, emotionele en mentale aspect. Zoals bij emotie-eten, een drang hebben naar overeten of een drang naar zoetigheid. De combinatie van ooracupunctuur, voedingsadviezen en supplementen zorgen dat u geen hongergevoel heeft, dat de vetverbranding wordt gestimuleerd en dat uw energie goed blijft of zelfs beter wordt en mocht u andere klachten hebben zoals hierboven genoemd dan kunnen die verbeterd worden of zelfs verdwijnen. In de loop der jaren heb ik verrassende (bij)resultaten gezien. Een man die geen viagra meer hoefde te gebruiken, een vrouw die na 12 jaren weer zwanger werd, mensen waarbij hun cholesterol gehalte verminderde etc.

top

Allergie/Hooikoorts

Allergieën komen tegenwoordig vaker voor dan vroeger. Men schat dat 15 – 20 % van de mensen wel last heeft van een allergie. Onderzoek heeft aangetoond dat in Nederland huisstofmijtallergie het meest voorkomt. Deze wordt gevolgd door hooikoorts. Een allergie is een abnormale reactie van het lichaam op bepaalde prikkels waarbij het afweersysteem is betrokken. Hierbij wordt een bijzondere soort antistoffen gevormd. De stoffen die de prikkels veroorzaken worden allergenen genoemd. Normaal gesproken zijn allergenen geen schadelijke stoffen en geven ze geen reactie. Maar bij mensen met een bepaalde overgevoeligheid kan contact met allergenen nare reacties tot gevolg hebben. Er is dan sprake van een allergie. Er is ook een overgevoeligheid waarbij het afweersysteem niet is betrokken. Er is dan geen sprake van allergie maar van een intolerantie. Dit kan voor bijv. mist, tabaksrook of parfum zijn. De combinatie van ooracupunctuur, voedingsadviezen en supplementen zorgen dat het histamine gehalte gecontroleerd wordt, waardoor klachten als niezen, jeukende en tranende ogen verminderd worden. Met supplementen zorgen we dat het immuunsysteem weer wordt geoptimaliseerd. Veel voedingmiddelen bevatten histamine en u krijgt daarover ook een advies op maat.

top

Candida

In de natuur komen veel verschillende soorten gisten voor, zoals bijvoorbeeld in brood en wijn. Candida albicans is een veel voorkomende gistsoort, die onder andere voorkomt in aarde en afval. Candida albicans komt van nature ook voor in en op het menselijk lichaam. Deze gist voelt zich het meest prettig in een warme en vochtige omgeving. Candida komt voor op de huid, in huidplooien en op de slijmvliezen zoals in de mond, vagina en in de darmen. Onder normale omstandigheden veroorzaakt candida dus geen klachten. Als de lokale omstandigheden veranderen dan kan candida zich snel vermenigvuldigen. De candida schimmel gaat zich vermenigvuldigen bij stress, medicatie, suiker en gebruik van antibiotica. Als dit gebeurt, kunnen er wel klachten ontstaan. Klachten van candida kunnen zeer divers zijn zoals, moeheid, wisselende stemmingen, snel en vaak ziek worden/zijn, drang naar zoetigheid, hoofdpijn etc. Candida is heel goed en snel te behandelen met de Mori-apparaat (bacterie-, schimmel en virus eliminerend) supplementen en een aangepaste voedingsadvies. Mijn ervaring is dat candida binnen 2-3 maanden terug is te brengen naar normale waarden, waardoor alle klachten verdwijnen.

top

Hielspoor

Hielspoor en peesplaatontsteking zijn veel voorkomende voetklachten. Naar schatting ondervinden 300- tot 400.000 Nederlanders per jaar pijn in de hiel. In de meeste gevallen zijn er simpele en goedkope oplossingen voor hielspoor en peesplaatontsteking. De benige uitwas (doornvormige verkalking) onder het hielbeen ter hoogte van de aanhechting van het peesblad is een zgn. hielspoor (spina calcaneï). Door onderzoek mag worden aangenomen dat bij ongeveer 75% van de volwassen bevolking een dergelijke benige uitwas wordt aangetroffen. Dit hoeft echter niet noodzakelijkerwijs te leiden tot het ontstaan van pijn. Hevige, aanhoudende pijn onder de hiel wordt veelal aangeduid met het begrip ‘hielspoor’. Deze benaming wordt beter begrepen dan de werkelijke naam: ‘Fásciïtis Plantaris’. De pijn wordt veroorzaakt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad. Veelal is dit het gevolg van overbelasting. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een nauwkeurig aan te duiden, felle pijn onder de hiel. Hielspoor is heel makkelijk te behandelen met (oor)acupunctuur. Na gemiddeld 5 behandelingen is er geen pijn meer en is de ontsteking verholpen.

top

Hoofdpijn/Migraine

Hoofdpijn is een zeer veel voorkomende pijn. Ongeveer de helft van alle volwassenen heeft zeker twee keer per jaar last van hoofdpijn en maar liefst 1 op de 5 mensen heeft elke week last van hoofdpijn. Overbelasting van de ogen veroorzaakt vaak hoofdpijn, maar ook roken, infecties en zelfs geurtjes en koud weer kunnen hoofdpijn veroorzaken. Maar verreweg de meeste klachten van hoofdpijn worden veroorzaakt door stress en een tekort aan slaap. Hoofdpijn veroorzaakt door stress wordt ook wel spanningshoofdpijn genoemd. Naast hoofdpijn, kan men ook last hebben van spierpijn door te veel en te inspannend werk of door een verkeerde houding. Bij migraine is dit zeker niet het geval. Migraine kan een aantal uren tot enkele dagen duren. Migraine treedt vaak vanuit het niets op en veroorzaakt meestal een hevig bonzende hoofdpijn. Tijdens een dergelijke aanval worden geluid en vooral licht slecht verdragen. Bij een extreme migraine aanval is een stille en donkere ruimte de enige remedie. Een migraine aanval kan veroorzaakt worden door vermoeidheid, inspanning, emoties en bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en chocolade. Ooracupunctuur is met succes toe te passen op hoofdpijn/migraine. Ik heb al heel veel mensen succesvol behandeld die al jaren hoofdpijn/migraine hadden. Met ooracupunctuur creëer je ontspanning en ondersteun je bepaalde delen van de hersenen die met stress, spanning en pijn te maken hebben. Hierdoor verbreek je een bepaald patroon zoals weekend hoofdpijn.

top

Kinderen en acupunctuur

Kinderen zijn ontzettend dynamisch en reageren heel snel op een prikkel/acupunctuur. Bij kinderen gebruik ik korreltjes in plaats van naalden en de korreltjes zijn pijnloos. Die worden op de oren geplakt. Ik behandel kinderen met adhd, allergie, angsten, bedplassen, darmklachten(diarree/constipatie), darmkrampjes, eczeem, immuumsysteem gerelateerde klachten en slapeloosheid.

top

Maag/Darmklachten

In Nederland hebben dagelijks 2 miljoen mensen last van maag/darmklachten variërend van buikkrampen, opgeblazen gevoel/ opgezette buik, last van maagzuur, obstipatie, diarree of winderigheid. Door stress, onregelmatig eten, ongezonde voeding (te vet en te zoet), medicatie en a-biotica kan onze maag en darmflora uit balans raken, waardoor boven genoemde klachten kunnen optreden. Onze darmflora is 60-70% belangrijk voor onze immuunsysteem. Vooral met voedingssupplementen en een aanpassing van het voedingspatroon is onze maag- en darmflora weer in balans te krijgen.

top

Maagzuur

Er bestaan allerlei soorten maagklachten. De meest voorkomende zijn: een opgeblazen gevoel, snel vol zitten, brandend maagzuur, pijn achter het borstbeen, een zeurende pijn of een onaangenaam gevoel in de bovenbuik, opboeren, misselijkheid en de neiging om te braken.Brandend maagzuur is een klacht die herkend kan worden aan een pijnlijk gevoel in de bovenbuik of achter het borstbeen. Brandend maagzuur treedt op doordat de maag te veel maagzuur aanmaakt. Dit zorgt voor irritaties van het slijmvlies aan de binnenkant van de maag.Als er overtollig maagzuur terugstroomt in de gevoelige slokdarm, ontstaan er refluxklachten (reflux = terugstromen). Zure maaginhoud kan in de slokdarm terugvloeien wanneer de druk in de buik te hoog is. Deze klachten geven een brandend gevoel achter het borstbeen of een zure smaak in de mond. Met (oor) acupunctuur is maagzuur zeer snel te behandelen.

top

Menopauze/Overgang

Menopauze (of overgang) is een onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces dat begint rond de leeftijd van 45 tot 60 jaar. Menopauze begint wanneer de vrouwelijke reproductiefase van het leven stopt en valt gewoonlijk samen met het einde van de menstruatie. Na verloop van tijd, verliezen de eierstokken geleidelijk aan de capaciteit om oestrogeen en progesteron te produceren, de hormonen die de menstruele cyclus controleren. Als de productie van oestrogeen daalt, daalt de frequentie van de ovulaties en komen menstruaties minder vaak voor, en uiteindelijk stoppen ze. Klachten zoals opvliegers, snel geïrriteerd zijn, wisselende stemmingen en moeheid kunnen zich manifesteren. De combinatie van ooracupunctuur, voedingsadviezen en supplementen zorgen dat klachten zoals opvliegers minder worden (waardoor het slapen beter word), men meer energie heeft en dat wisselende stemmingen en moeheid geheel verdwijnen.

top

Menstruatieklachten

Menstruatie is bloedverlies uit de baarmoeder door afstoting van het baarmoederslijmvlies. Het is een terugkerend gebeuren en wordt bepaald door bepaalde stoffen (hormonen) in ons lichaam. Een normale cyclus is het aantal dagen tussen de eerste dag van je menstruatie en de eerste dag van je volgende menstruatie. Deze cyclus kan uiteenlopen van 20 tot 40 dagen. Slechts 30% van de meisjes/vrouwen heeft een regelmatige cyclusduur van 28-30 dagen. Bij 95% van de Nederlandse meisjes vindt de eerste menstruatie (menarche) plaats op de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Bij meer dan de helft van de vrouwen is de menstruatie pijnlijk. De combinatie van ooracupunctuur, voedingsadviezen en supplementen werkt zodanig dat vrouwen binnen 2 maanden geen last meer hadden van menstruatieklachten.

top

Miskraam

Een miskraam is het verlies van een niet-levensvatbare vrucht vóór een  zwangerschapsduur van zestien weken. De medische term voor een miskraam is een  ‘spontane abortus’. Als de zwangerschap eindigt ná een zwangerschapsduur van  zestien weken wordt niet meer gesproken van een miskraam, maar van een  ‘vroeggeboorte’. Gemiddeld eindigt een op die tien zwangerschappen in  een miskraam. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer twintigduizend vrouwen  een miskraam. Een op de vier vrouwen krijgt ooit tijdens haar leven een  miskraam. Hoe hoger de leeftijd van de zwangere vrouw, hoe groter de  kans op een miskraam. Vrouwen die meer dan één miskraam hebben gehad, hebben  een grotere kans om tijdens een volgende zwangerschap opnieuw een miskraam te  krijgen. Miskramen zijn goed te voorkomen met acupunctuur en supplementen.

top

Gewrichts/Nek/Rugklachten

Vrijwel alle volwassenen (60-90%) hebben wel eens te maken met lage rugpijn. Als de klachten minder dan een maand bestaan, spreekt men van acute lage rugpijn. Bij een duur van 1 tot 3 maanden spreekt men van subacute lage rugpijn. Wanneer de klachten langer dan drie maanden bestaan, spreken we van chronisch lage rugpijn. Bij minder dan 5% van de mensen met lage rugpijn is er een specifieke oorzaak aan te wijzen. Dit kan bijvoorbeeld een hernia zijn of een forse verschuiving van de wervels ten opzichte van elkaar. Bij de overgrote meerderheid van patiënten met chronisch lage rugpijn is geen duidelijk oorzaak aan te wijzen. Men spreekt dan ook van aspecifieke lage rugpijn. Rugklachten ontstaan meestal door ongelijke beenlengten en heupen. Het is makkelijk te controleren of de beenlengten/heupen gelijk zijn. Door een bepaalde techniek te gebruiken (vriendelijke manier, niet het kraken wat slecht is voor de wervels en gewrichten) zijn de benen en heupen direct weer gelijk te krijgen, waardoor pijn in de rug snel verdwijnen. Met deze techniek heb ik heel veel mensen die jarenlang rugklachten hadden met succes geholpen. Of het nou spit, hernia of knieklachten.

top

Slapeloosheid

Je spreekt van slapeloosheid als je uren wakker ligt of te vroeg in de ochtend wakker wordt en daardoor overdag klachten hebt. Deze klachten kunnen bestaan uit vermoeidheid, slaperigheid, prikkelbaarheid en concentratieverlies. Er zijn ook mensen die voor hun gevoel ‘geen oog dicht doen’, maar overdag geen klachten hebben. Deze mensen slapen wel, maar niet zo lekker zo lekker als ze willen. Dit noemt men geen echte slapeloosheid. Het aantal uren dat men nodig heeft, is voor iedereen verschillend. De normale slaapduur varieert van vijf tot tien uur per etmaal. Ook is het normaal om twee of drie keer per nacht wakker te worden. Af en toe een periode met slaaptekort is wellicht niet wenselijk, maar is niet slecht voor de gezondheid. Ooracupunctuur werkt goed tegen slapeloosheid. Met ooracupunctuur zorg je dat het melatonine (slaaphormoon) gehalte gereguleerd wordt, stress gereduceerd wordt en dat het piekeren minder wordt. Hierdoor slaap je beter in en door.

top

Stoppen met roken

Roken is een dodelijke verslaving. In Nederland sterven jaarlijks 9400 mensen aan longkanker veroorzaakt door roken. Roken is ook de reden dat het aantal vrouwen in Nederland dat aan longkanker overlijdt sinds 1970 is vervijfvoudigd. Met ooracupunctuur is de successcore erg hoog, 80% van de mensen die ik behandel stopt na de eerste behandeling. Motivatie is een belangrijke factor. Wat ooracupunctuur doet is de drang naar nicotine verminderen en het patroon van roken (bewust of onbewust) transformeren zodat u geen sigaret op hoeft op te steken. Vaak is het een gewoonte en hebben we het roken niet nodig.

top

Stress

Stress is een gevoel van druk of spanning, dat veroorzaakt wordt door invloeden van buitenaf. Nu is een beetje spanning helemaal niet slecht voor je. Stress wordt pas een probleem als je té veel of té lang gespannen bent en het je niet meer lukt om het ontspannen gevoel terug te krijgen. Stress kan voor een overbelasting op je zenuwstelsel zorgen. Pas wanneer je zenuwstelsel overbelast raakt door aanhoudende spanningen, krijgen je lichaam en geest het signaal dat het allemaal te veel wordt. Stress is een natuurlijke reactie om je voor te bereiden om te vechten of te vluchten als er “gevaar” dreigt. Er wordt dan meer van het hormoon adrenaline aangemaakt. Door de adrenaline gaat je hart sneller kloppen, gaat je ademhaling omhoog en span je je spieren. Als het gevaar langere tijd blijft, maakt je lichaam een ander stresshormoon cortisol aan om je lichaam “paraat” te houden om te vechten of te vluchten. Normaal gesproken is je lichaam maar een korte tijd in de vecht-en-vlucht-stand en verdwijnt de spanning of stress vanzelf. Je lichaam herstelt zichzelf na een korte periode. Blijf je te lang de stress of spanning voelen, dan kan je lichaam en geest daar behoorlijk van uit balans raken, met alle gevoelens van onrust en nervositeit en andere psychische klachten van dien. In ernstige gevallen kan chronische stress leiden tot een burnout of neerslachtigheid. Met acupunctuur, cupping en supplementen is stress/burnout heel goed te behandelen.

top

Stuitligging

Bij een stuitligging ligt de baby met het hoofd bovenaan in de baarmoeder en met het achterwerk (of de stuit) naar beneden. Voor de bevalling houdt deze positie extra risico’s in. Met één acupunctuur/moxa behandeling is een stuitligging terug te draaien zonder enige bijwerking of complicaties. De moxa behandeling is een veilig en beproefd methode. Dit werkt 100%.

top

Tandpijn/Kiespijn

Meestal is sprake van een vervelende, stekende of zeurende pijn aan de tand(en) en/of kies(zen). Wanneer het eten of drinken van koude of warme voedingsmiddelen pijnlijk is, is dat vaak een signaal dat er iets mis is. Meestal ontstaat tand- en/of kiespijn wanneer sprake is van een gaatje en er een zenuw bloot komt te liggen. Wanneer er ook bacteriën bij komen, kan er een ontsteking ontstaan. Een dergelijke ontsteking kan soms tot in de kaakholte of het wortelkanaal doordringen. Daarnaast kan ook een verstandskies of een getrokken kies pijnlijk zijn. Met ooracupunctuur is de pijn à la minute te verhelpen.

top

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de borreliabacterie. Daarom noemen we het ook wel Lymeborreliose. Lymeborreliose kun je alleen via de beet van een besmette teek oplopen.

Besmetting met de borreliabacterie kan leiden tot de ziekte van Lyme.  Het meest voorkomende signaal van de ziekte van Lyme is een rode, ringvormige uitslag rond de plaats van de tekenbeet (Erythema migrans (EM) genoemd). Soms is de uitslag een blauwachtige of roze vlek. De uitslag verschijnt meestal na enkele dagen tot twee weken na de beet, maar dat kan ook pas na 3 maanden zijn. De uitslag wordt binnen een paar dagen groter. De rode ring verdwijnt uiteindelijk vanzelf, maar de bacterie kan in het lichaam aanwezig blijven. Soms kunnen mensen besmet raken zonder dat ze een rode ring hebben gezien.

Als de bacterie in het lichaam blijft, richt hij zich vooral op zenuwweefsel, gewrichten, de huid en heel soms het hart. Vaak gaan de verschijnselen van de ziekte van Lyme gepaard met griepachtige klachten, soms met opzwelling van oorlel of tepel. Deze klachten ontstaan meestal binnen 3 maanden na de tekenbeet.

De ziekte van Lyme is te behandelen met antibiotica, maar alternatief is er ook heel veel aan te doen. Met de Mori apparaat, de juiste ondersteuning met supplementen en acupunctuur is Lyme goed te genezen. Ook mensen die een post-Lymeziekte syndroom hebben of chronisch zijn kunnen bij de juiste behandeling vermindering van klachten krijgen.

top

Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de zwangerschap kan je verschillende klachten ervaren zoals; misselijkheid, moeheid, last van je onderrug hebben, bekkeninstabiliteit etc. Met acupunctuur en de juiste supplementen kan je de klachten verminderen of verhelpen. Ook wordt er advies gegeven hoe je het immuunsysteem kan beïnvloeden en stimulering van de hersengroei van het kind al kan ondersteunen, zodat het kind later minder last heeft van allergieën, eczeem, darmkrampjes en een sterkere immuunsysteem heeft.

top

Zwangerschapswens

Wat is onvruchtbaarheid? Onvruchtbaarheid betekent letterlijk dat je niet in staat bent een kind voort te brengen. In veel gevallen is er met behulp van medische technieken wel iets aan dit probleem te doen of komt er onverwachts toch nog een zwangerschap tot stand (soms pas jaren later). Het zou dan ook beter zijn in dergelijke gevallen te spreken van verminderde vruchtbaarheid, zolang nog niet definitief vast staat of je werkelijk geen kinderen kunt krijgen. De oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen kan zowel bij de vrouw als bij de man liggen. Om zwanger te raken zijn er verschillende aspecten belangrijk zoals: fysiologisch en anatomisch moet het goed zijn, voeding is belangrijk, en niet roken en geen alcohol. Dit zijn aspecten waar men zelf zorg voor kan dragen. Vaak zie je bij vrouwen die niet zwanger kunnen worden of vaak miskramen hebben gehad dat er een energetische blokkade is en daar werk ik aan. In de loop der jaren heb ik met succes veel vrouwen behandeld die al jaren met IVF bezig waren of miskramen hadden gehad of zelfs iemand met polycystic ovary. Lichaams/ooracupunctuur en voedingssupplementen zijn een goede combinatie om alles wat met zwangerschap heeft te maken weer in balans te krijgen.

top